top of page

Vacature: Jeugdzorg medewerker
MBO 3/4 of HBO


Adora Zorg is een professionele en ambitieuze organisatie voor diverse doelgroepen van jeugd tot en met (jong)volwassene met psychiatrische problematieken tot (licht)verstandelijke beperking.

Uitdagende vacature beschikbaar! Ben jij die energierijke aanpakker met een warm hart voor jongeren, en heb jij de expertise die nodig is binnen de jeugdzorg? Dan zoeken wij jou!

 

Adora Zorg is een professionele en ambitieuze organisatie voor diverse doelgroepen van jeugd tot en met (jong)volwassene met psychiatrische problematieken tot (licht)verstandelijke beperking.

 

Herken jij jezelf in onderstaand profiel dat nodig is om de volgende hulpvraag te kunnen beantwoorden?

 

‘ Ik ben overgevoelig voor prikkels en gevoelig voor de stemming van de ander, mede vanwege mijn afhankelijkheidspositie. Ik kan veel situaties niet overzien en kan me verbaal niet goed uiten, daardoor reageer ik met verbaal of fysiek agressief gedrag. Omdat ik samenwoon met andere jongeren die vaak hetzelfde ervaren en doen, hebben we jou en jouw collega’s nodig om ervoor te zorgen dat we op een positieve manier met elkaar kunnen blijven samenleven. Jij bent op de hoogte van wat ons bezighoudt, wat we moeilijk vinden en wat we hebben meegemaakt. Jij ziet wat nodig is om escalaties en crisissituaties te voorkómen en leert ons hoe we wél regie kunnen ervaren over ons leven. Op individueel niveau ben jij als mentor verantwoordelijk voor mijn persoonlijke ontwikkeling. Samen met mij, mijn netwerk en de gedragswetenschapper bepaal je wat ik nodig heb om me te ontwikkelen binnen mijn mogelijkheden en waar mijn energie van gaat stromen, zodat ook ik zingeving en autonomie kan ervaren in mijn leven.’

Dan zijn wij op zoek naar jou!

Als Jeugdzorg medewerker fungeer jij als woonbegeleider/mentor (MBO3/4) of persoonlijk begeleider (HBO/SKJ) van individuele jongeren. Samen met het netwerk en de jongere stel jij een samenwerkingsplan op en voer jij regie op de voortgang en veiligheid. Het voornaamste doel van dit plan is om ervoor te zorgen dat wordt gewerkt aan doelen die bijdragen aan het ontwikkelingsperspectief van de jongere.

Ook ben jij verantwoordelijk voor de begeleiding van deze complexe doelgroep met veelal een disharmonisch profiel. Jij bent in staat de-escalerend te werken aan de hand van een groepsdynamisch competentieprofiel en bent op de hoogte van effectieve interventie strategieën. Dagelijkse werkzaamheden bestaan o.a. uit het bieden van ondersteuning bij de ADL, het voeren van evaluatiegesprekken en netwerkgesprekken, sporten met de jongeren, aanleren van vaardigheden om zelfstandiger te leren worden. Daarnaast neem je deel aan teamvergaderingen, intervisie en casuïstiek besprekingen en ben je een echte verbinder in het samenwerken met het netwerk van de jongere. Tevens zorg jij voor een veilige en nette woonomgeving en heb je oog voor detail. Je bent je bewust van je voorbeeldhouding t.a.v. de jongeren en kunt in alle opzichten goed voor structureren, organiseren en verantwoordelijkheid nemen.

Jij bent in staat een professionele bijdrage te leveren aan de kwaliteit van het leefklimaat en het team waarin je werkzaam bent. Je bent een echte aanpakker! Je werkt zowel overdag in de (educatieve)dagbesteding als in de avonden/weekenden in de woonbegeleiding. (Heb je andere wensen mbt onregelmatigheid of juist vastigheid? Maak jouw wensen kenbaar!)


Wat vragen wij van jou?
 

 • Een afgeronde, relevante MBO 3/4 opleiding of Hbo-opleiding  (met of zonder SKJ registratie);

 • De bereidheid om volgens rooster onregelmatige diensten te draaien (incl. slaapdiensten);

 • Affiniteit en bij voorkeur ervaring met een doelgroep van jongeren met een LVB/hechtingsproblematiek/ASS/psychiatrische problematiek;

 • Ervaring in het begeleiden van groepsdynamica;

 • Sensitiviteit, flexibiliteit, humor, vertrouwen en veel lef en doorzettingsvermogen

Wij bieden jou

 • Betrokken, enthousiaste en professionele collega’s. Het team wordt inhoudelijk aangestuurd door een ervaren gedragswetenschapper;

 • Een prettige werkomgeving op een prachtige locatie;

 • De gelegenheid om samen door te groeien en ontwikkelen in een groeiende organisatie;

 • De gelegenheid om jezelf door te ontwikkelen

 • Vanuit verbinding en ontwikkeling deelnemen aan intervisie en casuïstiek besprekingen;

 • Zowel parttime als een fulltimebaan beschikbaar;

 • Vanuit de CAO VVT valt het salaris voor deze functie (afhankelijk van jouw ervaring) met een afgeronde MBO 3/4 opleiding in schaal FWG 35 vanaf trede 4 of een afgeronde HBO/SKJ opleiding valt het salaris in schaal FWG 40 vanaf trede 2 (Afhankelijk van jouw werkervaring). Zowel jij als professional, als jouw salaris zullen volop meegroeien)

Enthousiast of vragen?

Wij kijken uit naar je sollicitatie. We zien dan ook graag je motivatiebrief en je cv tegemoet. Deze mag je mailen naar info@adorazorg.nl t.a.v. Berdine Francisco - Buma. Heb je nog vragen? Stel ze gerust.

bottom of page